J. Baška odštartoval cyklistickú kampaň po Trenčianskom kraji

01.07.2013 Trenčín

Trenčín 1. júla (TASR) – Poslanec Národnej rady (NR) SR Jaroslav Baška dnes na Mierovom námestí v Trenčíne oficiálne odštartoval cyklistickú kampaň na podporu jeho kandidatúry na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Tour de Baška, ktorá začne prvou etapou v piatok 5. júla 2013.

Kandidát na predsedu TSK chce počas 11 víkendov absolvovať s cyklistickým tímom 25 etáp s celkovou dĺžkou 1134 kilometrov a navštíviť všetkých 276 miest a obcí Trenčianskeho kraja. „Cyklistika je môj životný štýl už roky. Na bicykli som absolvoval stovky kilometrov po cestách a vrchovinách Slovenska, Moravy, dokonca mám za sebou aj cyklotúry na niektorých kopcoch Tour de France. Ak sa mám ako kandidát na predsedu TSK uchádzať o dôveru ľudí, chcem poznať ich problémy, názory, podnety. Chcem detailne spoznať kraj v ktorom žijú a vypočuť si, čo ich trápi,“ povedal Baška.

Do tímu sa môže pridať ktokoľvek

Do tímu sa podľa neho môže pridať ktokoľvek, kto má bicykel. „Určite pôjdu aj kandidáti na poslancov TSK, poslanci NR SR, študenti a starší ľudia. Myslím si, že je to nastavené tak, aby to zvládol každý. Chceme sa v každej obci zastaviť na pol hodiny. Začíname v piatok 5. júla v okrese Púchov Lednicko-Zubáckou etapou a končíme 14. septembra Magurskou etapou. Definitívne to zakončíme na cyklistických pretekoch z Bratislavy do Dohnian 15. septembra,“ informoval Baška.

Priznal však, že môže absolvovať ešte o jednu cyklistickú etapu navyše. „Na majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike v Dubnici sme uzatvorili stávku s Petrom Saganom. A v prípade, ak na Tour de France obháji zelený dres, pôjdem na prvú jesennú schôdzu NR SR z Dohnian do Bratislavy na bicykli,“ dodal Baška.
 

Vyberte región